Οι ειδήσεις των 16:00 (13/06/2017)

Οι ειδήσεις των 16:00 (13/06/2017)

-Στα 849 ευρώ είναι η μέση επιβάρυνση σε χρεωστικές φορολογικές δηλώσεις, όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.Συνολικά, μέχρι και χθες, είχαν υποβληθεί 2,5 εκ δηλώσεις. Από αυτές, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», οι 955.000 δηλώσεις είναι χρεωστικές και αποτελούν το 36,89% των δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί μέχρι σήμερα.
-Για να μη φορολογηθεί ο ιδιοκτήτης ακινήτου για ενοίκια που δεν έχει εισπράξει από τον ενοικιαστή ,αφού καταργήθηκε η δυνατότητα εκχώρησης των ανείσπρακτων μισθωμάτων στο Δημόσιο, συνεχίζεται και για τη φετινή χρονιά η δυνατότητα κατάθεσης αγωγής ή διαταγής πληρωμής.Μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της φορολογικής του δήλωσης ο ιδιοκτήτης πρέπει να έχει καταθέσει διαταγή πληρωμής ή αγωγή διεκδίκησης των ανείσπρακτων μισθωμάτων του 2016.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.