Οι ειδήσεις των 10:00 (03/07/2017)

Οι ειδήσεις των 10:00 (03/07/2017)

ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία θα διεξαχθεί σήμερα στις 11:00 στη Βουλή μετά από αίτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Νίκο Βούτση.

Στην επιστολή που είχε αποστείλει ο πρόεδρος της Ν.Δ. προς τον πρόεδρο της Βουλής, την επομένη της συνεδρίασης του Eurogroup ο κ. Μητσοτάκης σημείωνε ότι «η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος έκλεισε με 16 μήνες καθυστέρηση, γεγονός που προκάλεσε μεγάλο κόστος στους Έλληνες πολίτες και την οικονομία».

Ανέφερε ακόμη ότι «η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα σε πολυετή λιτότητα» και ζητούσε τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή «για να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια».

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ, ΟΧΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ

Προχωράμε με σταθερά βήματα στη δημιουργία του ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης, είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κατά τη δευτερολογία της στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η κ. Γεννηματά σημείωσε πως στην εισαγωγική της ομιλία κατέθεσε μια ολοκληρωμένη πρόταση, λέγοντας πως τέθηκε ο οδικός χάρτης και θεσμικές εγγυήσεις που δεν επιτρέπουν ούτε καχυποψίες, ούτε δυσπιστίες. 

Η κ. Γεννηματά επανέλαβε την πρόταση για εθνική συνεννόηση, συνεννόηση των κομμάτων γύρω από μια εθνική γραμμή. 

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι έδειξε ένα «πρωτοφανές δείγμα καθεστωτικής αντίληψης», όταν μίλησε για «θεσμικό εμπόδιο», αναφερόμενος σε απόφαση της δικαιοσύνης, επειδή διαφωνεί, και τόνισε πως η ΔΗΣΥ θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς της Δημοκρατίας, που, όπως είπε, έχουν «κλονιστεί».

FOLLI-FOLLIE: ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟΥ, ΕΩΣ 300 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Την έκδοση κοινού ομολογιακού ή μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, ύψους έως 300 εκατ. ευρώ, ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων της Folli-Follie, η οποία συνεδρίασε την Παρασκευή.

Η έκδοση του δανείου θα πραγματοποιηθεί εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγοράς, έχοντας ως στόχο την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού.

Παράλληλα, οι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν τη μη διανομή μερίσματος για το έτος χρήσης 2016, αλλά και την εκπόνηση προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών, με κατώτερη τιμή αγοράς τα 5 ευρώ και ανώτερη τα 50 ευρώ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Στο «δια ταύτα» μπαίνουν από σήμερα οι συνομιλίες των εμπλεκομένων μερών στην πενταμερή Διάσκεψη για το Κυπριακό. Η παρουσία και η συμβολή του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γουτέρες, την περασμένη Παρασκευή, έδωσε την αναγκαία ώθηση. Έτσι σήμερα, πρώτη ημέρα της δεύτερης και σημαντικότερης εβδομάδας της Διάσκεψης στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας, οι συμμετέχοντες, μετά από μία παύση των εργασιών για το Σαββατοκύριακο - με εντατικές εργασίες και διαβουλεύσεις των αντιπροσωπειών από κάθε πλευρά - θα παρουσιάσουν γραπτώς τις θέσεις τους.

Στα βασικά θέματα, πού είναι και το κύριο ζητούμενο της παρούσας Διάσκεψης, των Εγγυήσεων και της Ασφάλειας, αλλά και τα εσωτερικά ζητήματα. Το πρώτο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα αρχίσει τις εργασίες του στις 11.00 ώρα Ελλάδος, ενώ έπεται το δεύτερο για τα διακοινοτικά ζητήματα, εδαφικό, περιουσιακό, διακυβέρνηση.

Η κατάργηση των Εγγυήσεων, η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων με καταληκτική ημερομηνία, το τέλος των παρεμβατικών δικαιωμάτων και το άνοιγμα της συζήτησης για μηχανισμό επιτήρησης της λύσης θεωρούνται από ελληνικής πλευράς θέματα κλειδιά για μία προσέγγιση λύσης του Κυπριακού.

ΚΑΤΑΡ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ 48 ΩΡΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της ανακοίνωσαν σήμερα ότι αποφάσισαν, κατόπιν αιτήματος που υπέβαλε το Κουβέιτ, το οποίο διαμεσολαβεί στην κρίση με το Κατάρ, να παρατείνουν για 48 ώρες το τελεσίγραφο που είχαν δώσει στη Ντόχα για να απαντήσει θετικά σε έναν κατάλογο με 13 απαιτήσεις που διατύπωσαν.

Η Ντόχα πάντως, πριν δοθεί η παράταση είχε απορρίψει τις προτάσεις.

ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΤΗΣ QATAR AIRWAYS ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ Η BRITISH

Εννέα αεροσκάφη και προσωπικό από την Qatar Airways επιστρατεύει η British Airways για να περιορίσει τις ακυρώσεις πτήσεων το επόμενο δεκαπενθήμερο. 

Ένα από τα συνδικάτα των υπαλλήλων του βρετανικού αερομεταφορέα ξεκίνησε απεργία με αίτημα την αύξηση των αποδοχών τους.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.