Οι ειδήσεις των 10:00 (07/07/2017)

Οι ειδήσεις των 10:00 (07/07/2017)

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕSM ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ

Την εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα αναμένεται να αποφασίσει σήμερα το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ακολουθώντας τη σύσταση της Ομάδας Εργασίας (EWG) του Εurogroup.

Τη βεβαιότητα ότι θα αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης εξέφρασε χθες ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, ο οποίος εμπλέκεται στη διαδικασία της δεύτερης αξιολόγησης. 

Προχθές στην τηλεδιάσκεψη του εκτελεστικού συμβουλίου του ΕΜΣ, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε διαβεβαιώσει τους θεσμούς και τους ομολόγους του ότι η κυβέρνηση θα διευθετήσει όλες τις εκκρεμότητες πριν από τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με κοινοτική πηγή στις Βρυξέλλες, οι εκκρεμότητες είχαν σχέση με το ΔΝΤ το οποίο ζητούσε κάποιες διαβεβαιώσεις σε σχέση με τη συμφωνία της δεύτερης αξιολόγησης. Για τους Ευρωπαίους μετά την αναίρεση της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών, που στην ουσία σταματάει τη διαδικασία της δίωξης των τριών εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, δεν υπάρχει κάποιο ανοικτό θέμα.

Ν. ΠΑΠΠΑΣ: Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΣΡ ΚΑΘΙΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Η απόφαση του ΕΣΡ για τη χορήγηση επτά τηλεοπτικών αδειών γενικού περιεχομένου, καθιστά πολύ δύσκολη τη δημοπράτηση αδειών για πανελλαδικής εμβέλειας θεματικούς σταθμούς, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Στα θετικά της γνωμοδότησης του ΕΣΡ, όπως είπε ο κ. Παππάς, είναι ότι τα επτά κανάλια με 400 εργαζόμενους δίνουν 2.800 εργαζόμενους.

Ο κ. Παππάς επεσήμανε ότι δυστυχώς χρειάστηκαν 7,5 μήνες για να υπάρξει γνωμοδότηση του ΕΣΡ για τον αριθμό των αδειών και εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ 11,9 ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ Ν.Δ. ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Με 11,9 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση που καταγράφει τις τάσεις Ιουνίου.

Η Ν.Δ. καταγράφει ποσοστό 29,7% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 17,8%, σύμφωνα με τις τάσεις που καταγράφει η MRB και δημοσιεύονται στον Real.

Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 7,4%, Δημοκρατική Συμπαράταξη/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ 7,4%, ΚΚΕ 6,9%, Ένωση Κεντρώων 2,9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%, Πλεύση Ελευθερίας 2,3%, «Το Ποτάμι» με 2,0%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,0%.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΦΕΤΟΣ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΩΝ 30 ΕΚΑΤ. ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ»

«Φέτος πάμε για να σπάσουμε το φράγμα των 30 εκατ. επισκεπτών» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντησή του με το νεοεκλεγέν προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Υποδεχόμενος το προεδρείο του ΣΕΤΕ στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον τουρισμό ως τον πιο παραγωγικό κλάδο της οικονομίας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Ρέτσος ανέφερε, ότι ενημέρωσαν καταρχήν τον πρωθυπουργό για την πορεία της φετινής τουριστικής χρονιάς «που εξελίσσεται θετικά» και είναι ανοδική, κάτι που «φαίνεται μέχρι στιγμής τόσο σε αυξήσεις όσο και σε έσοδα».

ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Χωρίς αποτέλεσμα έπεσε τα ξημερώματα η αυλαία της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας, μετά από σκληρή διπλωματική μάχη.

Το μαραθώνιο δείπνο εργασίας του γ.γ. του ΟΗΕ με τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών οι οποίες συμμετείχαν στη Διάσκεψη απέβη άκαρπο, ενώ η αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας στο θέμα της παραμονής των τουρκικών στρατευμάτων και η άκαμπτη εμμονή της στη διατήρηση του παρεμβατικού δικαιώματος επέμβασης και των εγγυήσεων για τουλάχιστον 15 χρόνια μέχρι την επανεξέτασή τους ήταν από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν τις διαπραγματεύσεις στο αδιέξοδο.

Στη διάρκεια της ημέρας είχε αφεθεί να διαφανεί ότι υπήρχαν ορισμένες συνθήκες ακόμα και για μια συνάντηση των πρωθυπουργών της Ελλάδας της Τουρκίας και του Ηνωμένου Βασιλείου στην Νέα Υόρκη την επόμενη εβδομάδα εφόσον η Τουρκία έδινε δεσμεύσεις ότι θα δεχόταν να εγκαταλείψει τα παρεμβατικά της δικαιώματα και τις εγγυήσεις. Αυτό στην πράξη δεν αποδείχτηκε καθώς μετά από συζητήσεις ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε στενή συνεργασία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και μετά από οδηγίες του Έλληνα Πρωθυπουργού ζήτησε να έχει γραπτώς τις προτάσεις της Τουρκίας ως προς το μέλλον της Συνθήκης Εγγυήσεων και παρεμβατικών δικαιωμάτων.

Παρά την αντίθετη αίσθηση που είχε μέχρι τα ξημερώματα δημιουργηθεί, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, όταν ερωτήθηκε επίμονα από τον Ν. Κοτζιά, παραδέχτηκε ότι η Τουρκία δεν επρόκειτο να συναινέσει στην κατάργηση των παρεμβατικών δικαιωμάτων και των εγγυήσεων της χώρας του επί της Κυπριακής Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι και τα δύο θα διατηρούνταν για τουλάχιστον 15 χρόνια, όταν θα μπορούσε να γίνει μια αναθεώρησή τους, θέση που απορρίφθηκε άμεσα από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Συμφωνία δεν υπήρχε ούτε ως προς την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, τις εδαφικές αναπροσαρμογές αλλά και ως προς την απαίτηση της Τουρκίας, οι Τούρκοι πολίτες να έχουν στην Κύπρο ισότιμη μεταχείριση με τους Έλληνες που είναι πολίτες κράτους-μέλους της Ε.Ε..

Η ΕΕ «ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ» ΤΙΣ ΕΝΤΑΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε να ανασταλούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, αν η χώρα προχωρήσει στη συνταγματική αναθεώρηση που προβλέπει την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει μεγάλη επιρροή στο θέμα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι κυβερνήσεις της ΕΕ έχουν ήδη αγνοήσει τις εκκλήσεις του να αναστείλουν επισήμως τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, οι οποίες ούτως ή άλλως έχουν περιέλθει σε τέλμα.

Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή αυτή είναι το μόνο που μπορείς να υποστηρίξεις, δήλωσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ερωτηθείς τι θα ψήφιζε σήμερα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο κ. Τσοχατζόπουλος έκανε λόγο για «αναμασημένο» πολιτικό σύστημα, εκτιμώντας ότι καμία δύναμη δεν μπορεί να εμπνεύσει τους πολίτες.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος τάχθηκε υπέρ μίας «νέας αριστεράς», ενώ επεσήμανε ότι από το ελληνικό πολιτικό σύστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο κοντά σε αυτό που θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς. «Αν δεν υπάρχει τίποτα άλλο, τι να ψηφίσεις δηλαδή;», διερωτήθηκε.

Ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων επέμεινε ότι δεν έβαλε ποτέ «το δάχτυλο στο μέλι», ούτε δωροδοκήθηκε, ενώ έκανε λόγο για κοινά συμφέροντα των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου εναντίον του.

Ανέφερε επίσης ότι η ζωή του δεν ήταν πολυδάπανη, ενώ επεσήμανε ότι το πρώτο δικαστήριο από το οποίο καταδικάστηκε, ήταν στημένο.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.