Οι ειδήσεις των 10:00 (20/07/2017)

Οι ειδήσεις των 10:00 (20/07/2017)

REUTERS: Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΕΘΕΣΕ ΣΕ ΕΞΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΟΜΟΛΟΓΟΥ

Η Ελλάδα ανέθεσε σε έξι τράπεζες να οργανώσουν την επιστροφή της χώρας στις αγορές, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters. 

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο, μία από τις πηγές που επικαλείται ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει αναθέσει τη διαχείριση της έκδοσης πενταετούς ομολόγου στις τράπεζες: Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC.

Κατά την ίδια πηγή, η έξοδος στις αγορές θα μπορούσε να λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα, αν και το χρονοδιάγραμμα παραμένει αβέβαιο, καθώς αναμένεται η έγκριση των πιστωτών.

Μέχρι στιγμής, οι τράπεζες δεν έχουν προβεί σε κάποιο σχόλιο επί του δημοσιεύματος του Reuters.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Tον τρόπο που θα υποδεχθεί η αγορά την έκθεση (μη) βιωσιμότητας του χρέους που δίνει στη δημοσιότητα το ΔΝΤ αναμένουν στην κυβέρνηση, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα για την έξοδο στις αγορές.

Στη συνεδρίαση του Ταμείου θα εξεταστούν οι όροι συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως αυτό επικαιροποιήθηκε μετά τη δεύτερη αξιολόγηση.

Ο βαθμός υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Αθήνα, αλλά και αποσαφήνισης από τους ευρωπαίους δανειστές των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, θα κρίνει κατά πόσο το Ταμείο θα παραμείνει με ένα πόσο πάντως που δεν ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ

Παρά τις πιέσεις, «έχουμε θετικό έργο να αναδείξουμε και να σταθούμε σε αυτό», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει πολλές πρωτοβουλίες σε σειρά ζητημάτων.

Πρόσθεσε επίσης ότι «με δεδομένο ότι βγαίνουμε από έναν δύσκολο διαπραγματευτικό κύκλο και με την οικονομία να γυρίζει σελίδα, έχουμε την δυνατότητα να περιγράψουμε τον δρόμο της διεξόδου με μεγαλύτερη σαφήνεια».

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας βρέθηκε το τελικό κείμενο της εισήγησης της Κεντρικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου πρόκειται για την πρώτη Κεντρική Επιτροπή μετά από πολύ καίριο που θα έχει προγραμματικό χαρακτήρα μετά και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης .

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: ΥΠΕΡΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΤΩΝ 60 ΕΚΑΤ. ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 3,85%

Υπερκαλύφθηκε το ομολογιακό δάνειο της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, καθώς το βιβλίο προσφορών έκλεισε χθες.

Η εταιρεία άντλησε τα 60 εκατ. ευρώ που ζητούσε έχοντας πετύχει προηγουμένως ζήτηση συνολικής αξίας 154,4 εκατ. ευρώ. Δηλαδή υπερκαλύφθηκε το αιτούμενο ποσό κατά 2,7 φορές.

Η τελική απόδοση των ομολογιών ορίστηκε σε 3,85% και η τιμή διάθεσης των ομολογιών σε 1.000 ευρώ η κάθε μια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 70% των επενδυτών που κάλυψαν το ομόλογο ήταν ιδιώτες, λαμβάνοντας συνολικά 42.000 ομολογίες και οι υπόλοιπες 18.000 ομολογίες διατέθηκαν σε ειδικούς επενδυτές.

ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΟΞΟ ΕΙΣΒΟΛΕΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Με ηχηρό τρόπο απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις προκλήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο, υπενθυμίζοντας από την καρδιά του Αιγαίου το «Μολών λαβέ».

Καταθέτοντας στεφάνι στον Αϊ-Στράτη, στη μνήμη του υποσμηναγού Σιαλμά που κατέπεσε μετά από αερομαχία με τουρκικά αεροσκάφη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ. Και φυλάσσουν πάντοτε τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία μας, αλλά και τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

 «Η Ελληνική και Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσουν ενωμένες τον τιτάνιο αγώνα για τα δίκαια του ελληνισμού, της Κύπρου και του κυπριακού λαού και για την αποκατάσταση της ελευθερίας, κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας του κυπριακού κράτους» τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε δήλωσή του για την 43η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Ο υπουργός Εξωτερικών καλεί τη διεθνή κοινότητα «να επαναφέρει στη μνήμη της τις εγκληματικές συνέπειες της παράνομης τουρκικής εισβολής και το συνεχιζόμενο δράμα της Κύπρου».

Ο υπουργός Εξωτερικών δηλώνει πως Αθήνα και Λευκωσία «θα συνεχίσουν τον αγώνα τους προκειμένου να απαλλαγεί η Κύπρος από τα τουρκικά στρατεύματα, να αποκατασταθούν τα δικαιώματα των προσφύγων, αλλά και για να δοθεί η δυνατότητα στους Τουρκοκύπριους να ζήσουν σε ένα δημοκρατικό κράτος χωρίς την μπότα των τουρκικών στρατευμάτων».

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ

Την ανάγκη «λελογισμένης και στοχευμένης μείωσης των κρατικών δαπανών» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του στο Γύθειο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νομό Λακωνίας που ολοκληρώνεται σήμερα.

Μιλώντας σε τοπικούς φορείς, επανέλαβε τη δέσμευσή του για μείωση της φορολογίας προκειμένου, όπως είπε, να ανασάνει η οικονομία και η κοινωνία. Η μείωση των φόρων «θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τις θέσεις απασχόλησης», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συνεχιστεί η πελατειακή λογική που εφαρμόζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία κατεβαίνει σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων για τον επισιτιστικό και τουριστικό κλάδο, καθώς όπως σημειώνεται, παρά τα συνεχή ρεκόρ εσόδων και επισκεψιμότητας στον τουρισμό, για τον κλάδο στις εργασιακές σχέσεις δεν έχει το παραμικρό θετικό αντίκτυπο. 

Η ομοσπονδία κάνει λόγο για εργοδοτική ασυδοσία η οποία έχει επιφέρει απορρύθμιση και χειραγώγηση των εργασιακών σχέσεων, με την επιβολή ενός νέου εργασιακού μοντέλου χαμηλού εργασιακού κόστους, σε συνδυασμό με ευελιξία και περιορισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η Ομοσπονδία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τη νέα νομοθεσία διευκολύνει τις ομαδικές απολύσεις επιμένοντας «στην προγραμματισμένη φτωχοποίηση της κοινωνίας από την υπερφορολόγηση, την ακρίβεια και στην επιβολή πολλαπλών μειώσεων στις κοινωνικοασφαλιστικές παροχές, όπως με το αυθαίρετο νέο κούρεμα στο εφάπαξ και την αρπαγή των εισφορών, των αποθεματικών και της περιουσίας του Ταμείου Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων».

Η συγκέντρωση ξεκινά αυτή την ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.