Οι ειδήσεις των 10:00 (25/07/2017)

Οι ειδήσεις των 10:00 (25/07/2017)

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ 5ΕΤΕΣ ΟΜΟΛΟΓΟ

Στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές μετά από τρία χρόνια απουσίας είναι στραμμένο σήμερα το ενδιαφέρον μετά την απόφαση της κυβέρνησης για έκδοση 5ετούς κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου, αρχικής ονομαστικής αξίας 3 δισ. ευρώ, σταθερού επιτοκίου όπως αυτό θα προκύψει από το βιβλίο προσφορών. Στόχος είναι το επιτόκιο να είναι χαμηλότερο της έκδοσης του 2014, δηλαδή του 4,95%,  ενώ η εκκαθάριση τοποθετείται στην 1η Αυγούστου.

 Όλες οι απαιτούμενες διεργασίες θα διεκπεραιωθούν από τις τράπεζες BNP Paribas, Goldman Sachs, Citigroup, Deutsche Bank και HSBC. Το βιβλίο προσφορών απευθύνεται τόσο σε νέους επενδυτές, όσο και σε κατόχους του ομολόγου λήξεως το 2019. Η απόφαση προβλέπει ότι για την έκδοση θα δοθεί προμήθεια 1,5 εκατ. Χθες πάντως ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με διεθνείς επενδυτές, στην οποία συμμετείχε και ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, Στέλιος Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού η συναλλαγή αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα της στρατηγικής της Ελλάδας για να ανακτήσει βιώσιμη και σταθερή πρόσβαση στις διεθνείς αγορές. Όπως επισημαίνεται η απόφαση βασίστηκε σε μια σειρά από θετικές εξελίξεις για την Ελλάδα: Όπως στην απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο Moody's, στις 23 Ιουνίου, στην έξοδο της χώρας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, στις 12 Ιουλίου, στη συμφωνία για την επί της αρχής συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, στις 20 Ιουλίου και τέλος στην αναβάθμιση της προοπτικής της ελληνικής οικονομίας από την Standard and Poor's στις 21 Ιουλίου.

ΣΤΗΝ  ΑΘΗΝΑ Ο ΠΙΕΡ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί όπου θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών. Νωρίτερα έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Όπως δήλωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν πάντα στο πλευρό της Ελλάδας και θα συνεχίσει να τη βοηθά. «Είμαστε στο πλευρό σας, μπορείτε να υπολογίζετε στη βοήθειά μας, επεσήμανε ο Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που θέλουμε είναι να επιστρέψει η Ελλάδα στην κανονικότητα και να συνεχίσει την πορεία της.

Έκανε επίσης λόγο για «εκπληκτική βελτίωση της κατάστασης» στην Ελλάδα, καθώς όπως είπε η χώρα βρίσκεται σε μία εξαιρετική θέση και επανέρχεται σιγά-σιγά στις αγορές. Σημείωσε ωστόσο ότι «δεν έχουμε φτάσει στο τέλος» και ότι «πρέπει να εργαστούμε για να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα σε ένα χρόνο». Αυτά όσον αφορά τη συνάντηση με το πρόεδρο της δημοκρατίας στις 10:45 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Επίσης, o Επίτροπος θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ

Η διάκριση της Δικαστικής Εξουσίας από τη Νομοθετική και την Εκτελεστική δεν αποτελεί προνόμιο των δικαστών αλλά θεσμική εγγύηση για να ασκούν απερίσπαστοι και αμερόληπτοι το δικαιοδοτικό τους έργο, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του κατά τη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο με την ευκαιρία της 43ης επετείου Αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Όπως τόνισε «μόνον υπό καθεστώς Δημοκρατίας και της, σύμφυτης με αυτήν, διάκρισης των εξουσιών μπορεί ο Άνθρωπος να ζήσει και να δημιουργήσει ελεύθερος».

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΑΠΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα θα πάμε στη βουλή και στη συζήτηση του νομοσχεδίου Παππά για τη ρύθμιση του τρόπου διάθεσης του τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου και τη θέσπιση του ηλεκτρονικού συστήματος για την αγορά του. Όπως δήλωσε ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής, το αφήγημα της αντιπολίτευσης περί απεριόριστων τηλεοπτικών αδειών κατέρρευσε μετά την εισήγηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ενώ τα ανοικτά ζητήματα είναι δυο, αν θα υπάρξει τίμημα και αν θα υπάρξει ελάχιστος αριθμός εργαζομένων. Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου από την πλευρά της ΝΔ τόνισε ότι δεν μιλάμε για κρατική διαφήμιση και πρόσθεσε ότι γίνεται προσπάθεια, καθεστωτικού τύπου, για έλεγχο των ΜΜΕ. Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη σημείωσε ότι αφού ο κ. Παππάς απέτυχε να γίνει καναλάρχης αποπειράται να ελέγξει το διαφημιστικό χρόνο και χώρο, ενώ ο Χρήστος Κατσώτης από το ΚΚΕ έκανε λόγο για αναδιανομή της πίτας ανάμεσα σε παλιά και νέα τζάκια και δήλωσε ότι ψηφίζουν κατά επί της αρχής.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΑΪΝΤΕ: ΘΛΙΒΕΡΟ ΝΑ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ

«Είναι θλιβερό άνθρωποι που είναι εντεταλμένοι να υπερασπίζονται το διεθνές δίκαιο, να ψεύδονται δημόσια προκειμένου να δικαιολογήσουν την Τουρκία» δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στον ειδικό απεσταλμένο του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Άιντε. Παράλληλα σημείωσε ότι ο κ. Άιντε επικαλείται το απόρρητο όταν καλείται να αποκαλύψει λεπτομέρειες του τι ακριβώς ελέχθη, αλλά δεν διστάζει να λέει ότι η Τουρκία ήταν έτοιμη να αποδεχθεί τερματισμό των εγγυήσεων. Όπως ανακοίνωσε θα δοθούν στη δημοσιότητα «τόσο τα δικά μας όσο και τα δικά τους πρακτικά με πάσα λεπτομέρεια, για να αποκαλυφθεί επιτέλους ποιος λέει την αλήθεια». Αναφερόμενος στις προτάσεις του στη Διάσκεψη, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι στόχευαν στον τερματισμό της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης - και οδηγούσαν σε επανενωμένη Κύπρο κάτω από συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. 

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ: ΕΚΚΛΗΣΗ ΟΗΕ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ

Προειδοποίηση για το ενδεχόμενο η κλιμάκωση της έντασης που έχει ξεσπάσει στην Πλατεία Τεμενών στην Ιερουσαλήμ, να λάβει διαστάσεις ανεξέλεγκτες έκανε ο ειδικός διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών για την Μέση Ανατολή.

ΤΖ. ΚΟΥΣΝΕΡ: «ΔΕΝ ΣΥΝΩΜΟΤΗΣΑ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ»

Τέσσερις συναντήσεις με Ρώσους αξιωματούχους παραδέχτηκε ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ και σύμβουλος του Λευκού Οίκου, στην κατάθεσή του ενώπιον της Επιτροπής Μυστικών Υπηρεσιών της αμερικανικής Γερουσίας, που διερευνά ενδεχόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές. Δεν συνωμότησα με τη Ρωσία ήταν η δήλωση του Τζάρεντ Κούσνερ.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.