Οι ειδήσεις των 10:00 (11/09/2017)

Οι ειδήσεις των 10:00 (11/09/2017)

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η 3Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ

Στην υλοποίηση των «απαιτούμενων διορθώσεων», μέσω της υπεραπόδοσης των δημοσιονομικών στόχων, εστίασε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Περιγράφοντας τον στόχο για την επόμενη ημέρα, κατέστησε αναγκαία την οικοδόμηση μίας σταθερής προοπτικής για την έξοδο από την επιτροπεία, εκτιμώντας ότι οι απαιτούμενες διορθώσεις θα υλοποιηθούν παράλληλα με τα αντίμετρα, τα οποία έχουν ήδη ψηφιστεί και θα εφαρμοστούν από το 2019 και μετέπειτα. Στόχος να κλείσει η 3η αξιολόγηση το γρηγορότερο, ενώ κάλεσε στο ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει τη στάση του.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ SBC

Με αιχμές για τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα απάντησε ο πρωθυπουργός σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου Ηρώ Ράντου για το SBC και το rizopoulospost στη συνέντευξη τύπου στο Βελλίδειο. Συγκεκριμένα,  σημείωσε ότι ο ρόλος του είναι να υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική και όταν δεν το κάνει μάλλον τότε δεν έχουμε το αυτονόητο. Ας πάμε να δούμε το σχετικό απόσπασμα.

ΝΔ: ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στη Δ.Ε.Θ., εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Καμία απάντηση δεν έδωσε ο κ. Τσίπρας στα πραγματικά ερωτήματα των Ελλήνων. Ειδικά για τα 100 δισ. που φόρτωσε στους πολίτες, τους νέους φόρους και τις περικοπές των συντάξεων, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, τα capital controls, τις ομαδικές απολύσεις, τη γενιά των 360 ευρώ, τη μείωση του αφορολόγητου, τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές, τα τεράστια χρέη του Κράτους στους ιδιώτες, την κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων, την έλλειψη συνθηκών ασφάλειας των πολιτών, την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, τη διαπλοκή, τις συζητήσεις του Υπουργού Άμυνας με ισοβίτη για ναρκωτικά, και τέλος, τις Πανελλήνιες εξετάσεις που θα καταργούσε. Για μια ακόμη φορά ο κ. Τσίπρας απέδειξε με το θράσος του ότι είναι αστείο να φοράει το κοστούμι σοβαρού πρωθυπουργού». Πάμε να δούμε πως σχολίασαν τη συνέντευξη τύπου και οι Θεοδωράκης –Μιχαλολιάκος.

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ

Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε από τις Σπέτσες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή τις εκδηλώσεις για την 195η επέτειο της ιστορικής ναυμαχίας. Ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στον διεθνή ρόλο της Ελλάδος, τονίζοντας ότι «η χώρα μας συμπεριφέρεται στην διεθνή πολιτική ζωή με απόλυτο σεβασμό στο Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο, στο σύνολό τους».

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ELDORADO GOLD

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός κάνουν στροφή στην επιχειρηματικότητα, η Eldorado Gold Corporation ανακοίνωσε σήμερα σχέδιο για την αναστολή των επενδύσεων της στα ενεργά μεταλλεία, τα έργα ανάπτυξης και τα ερευνητικά έργα της στην Ελλάδα. Oι καθυστερήσεις στην αδειοδότηση επηρέασαν αρνητικά τα χρονοδιαγράμματα και το κόστος των έργων της Eldorado και τελικά εμπόδισαν την ικανότητα της Εταιρείας να προωθήσει αποτελεσματικά την ανάπτυξη και τη λειτουργία αυτών των μεταλλευτικών έργων. Με εξαίρεση ένα πρόγραμμα συντήρησης των έργων και το απαραίτητο κόστος περιβαλλοντικής διαχείρισης, η Eldorado και το Διοικητικό της Συμβούλιο αποφάσισαν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πρόσθετη επένδυση στα Μεταλλεία Κασσάνδρας (Ολυμπιάδα, Σκουριές, Στρατώνι) στη Χαλκιδική, καθώς και στα έργα Περάματος και Σαπών στη Θράκη, και σε οποιοδήποτε άλλο ερευνητικό πρόγραμμα στη χώρα. Τα κεφάλαια που έχουν προϋπολογιστεί να επενδυθούν σε κοινωνικές δαπάνες και ανάπτυξη υποδομών θα καταργηθούν. Η Εταιρεία επιπλέον, αναμένει λεπτομέρειες από την Ελληνική Κυβέρνηση σχετικά με την εκκρεμούσα διαδικασία διαιτησίας. Η Eldorado δεν έχει ακόμη λάβει επίσημη ειδοποίηση, αλλά είναι πεπεισμένη ότι οποιαδήποτε πιθανή διαιτησία θα αποδείξει και πάλι ότι η Εταιρεία τηρεί όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς. Η Εταιρεία θα επανεκτιμήσει τις επενδυτικές επιλογές της στην Ελλάδα κατόπιν έγκρισης και έκδοσης των απαιτούμενων αδειών, σε συνεργασία με μια υποστηρικτική κυβέρνηση, ανοικτή σε συζητήσεις γύρω από τη χρήση και εφαρμογή των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνολογιών.

Ο George Burns, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, σχολίασε:

«Είναι εξαιρετικά ατυχές να βρισκόμαστε σε αυτό το αδιέξοδο όταν θα έπρεπε να υλοποιούμε ένα σημαντικό επιχειρηματικό σχέδιο και να προσθέτουμε άλλες 1.200 θέσεις εργασίας στο σημερινό εργατικό δυναμικό μας, περίπου 2.400 ατόμων, στην Ελλάδα. Η επένδυση της Eldorado στην Ελλάδα αφορά στην οικοδόμηση μιας παγκοσμίου επιπέδου δραστηριότητας και μπορεί να αποτελέσει μακροπρόθεσμο εταίρο της χώρας, έχοντας την ικανότητα να προάγει τις δεξιότητες και την κατάρτιση των ανθρώπων της και να προσφέρει καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας για την ευημερία οικογενειών και τοπικών επιχειρήσεων. Εξίσου σημαντική παράμετρος είναι το γεγονός ότι, ως οικονομικός εταίρος αυτή η επιχείρηση μπορεί να προσφέρει τα άκρως αναγκαία φορολογικά και εξαγωγικά έσοδα για τις επόμενες γενιές».

TΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ Σ.Α. ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ Β. ΚΟΡΕΑ

Σήμερα το απόγευμα (ώρα Νέας Υόρκης) αναμένεται να διεξαχθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η ψηφοφορία επί του σχεδίου απόφασης που κατάρτισαν οι ΗΠΑ, για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας. Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν η Κίνα και η Ρωσία, που έχουν δικαίωμα άσκησης βέτο, θα υποστηρίξουν το σχέδιο,  καθώς απαιτούνται εννέα ψήφοι χωρίς την άσκηση βέτο, από τις ΗΠΑ, την Βρετανία, την Γαλλία την Ρωσία ή την Κίνα, προκειμένου το ψήφισμα να εγκριθεί. Οι ΗΠΑ υπέβαλαν το σχέδιο απόφασης στο 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, την Τετάρτη, μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα.

Η «ΙΡΜΑ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΣΑΡΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΜΑ

Περίπου τέσσερα εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στη Φλόριντα. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, εκατοντάδες δέντρα έχουν ξεριζωθεί. Οι αστυνομικές αρχές πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες για να αποτρέψουν τις λεηλασίες των εγκαταλελειμμένων κτιρίων. Εκατομμύρια κάτοικοι στη νοτιοδυτική Φλόριντα βρίσκονται ακόμα υπό απειλή λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων και των σαρωτικών ανέμων, που τώρα έχουν περιοριστεί σε ταχύτητες 170 χιλιομέτρων την ώρα.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.