Οι ειδήσεις των 16:00 (12/09/2017)

Οι ειδήσεις των 16:00 (12/09/2017)

-Αντιμέτωποι με “φουσκωμένες” ασφαλιστικές εισφορές θα βρεθούν από τον Οκτώβριο ένα εκατομμύριο ασφαλισμένοι, καθώς ο ΕΦΚΑ έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για την αύξηση εσόδων. Η διοίκηση του ΕΦΚΑ γνωστοποίησε ότι οι εισφορές Αυγούστου για τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, έχουν αναρτηθεί στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Οργανισμού, ενώ ως καταληκτική ημερομηνία καταβολής έχει προσδιοριστεί η Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου.Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο του ταμείου (www.efka.gov.gr), προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους.
-Χωρίς απαλλαγή από τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής και από το αυτοτελές πρόστιμο των 100 ευρώ είναι δυνατή η υποβολή χρεωστικών διορθωτικών δηλώσεων Ε9 για τα έτη 2014-2016, στο πλαίσιο της ρύθμισης των άρθρων 57-61 του ν. 4446/2016 για την οικειοθελή αποκάλυψη φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών. Στην ουσία η υποβολή τέτοιων δηλώσεων με επίκληση του νόμου αυτού δεν έχει κανένα νόημα για τους φορολογούμενους.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.