Οι ειδήσεις των 15:30 (15/03/2016)

Οι ειδήσεις των 15:30 (15/03/2016)

Πρώτο δείγμα γραφής θετικό για την αγορά μας με τη βοήθεια των τραπεζικών τίτλων και με τους επενδυτές να ποντάρουν σε θετική εξέλιξη τουλάχιστον του ζητήματος της αξιολόγησης, καθώς το μέτωπο του προσφυγικού είναι ακόμα πολύ θολό. Επί της ουσίας τα δεδομένα έχουν ως εξής: απέχουμε μόλις 4 συνεδριάσεις από την εκπνοή των παραγώγων αλλά και από το ‘’rebalancing’’ του FTSE από όπου αναμένονται εισροές πάνω από 200 έως 300 εκ. ευρώ σε τίτλους όπως οι: Jumbo, Τιταν, FF group, ΕΛΠΕ, Μotor Oil, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και στο σύνολο των τραπεζών.

Από την άλλη έχουμε πια μπει και τυπικά στην τελική ευθεία για την αξιολόγηση κι όπως φαίνεται η αγορά προεξοφλεί την συμφωνία με τους δανειστές. Για του λόγου το αληθές το ίδιο πιστεύει και ο επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ, έστω αν τοποθετεί τη συμφωνία στις αρχές Μαΐου.

Να θυμίσουμε πως στην τελευταία του συνέντευξη, το Σάββατο, ο κ. Βίζερ εκτιμά ότι τον Απρίλιο θα γίνει η μεγάλη συζήτηση για το πώς μπορεί να προχωρήσει η αναδιάρθρωση του χρέους και για το πώς η Αθήνα θα εκπληρώσει παράλληλα τους όρους του προγράμματος και μέχρι τον Μάιο όλα θα έχουν συμφωνηθεί. Οψόμεθα...

Διορία μέχρι το αργότερο αύριο το απόγευμα έχουν πλέον οι εκπρόσωποι τω θεσμών, για να απαντήσουν επί της τελευταίας ελληνικής πρότασης για το νέο φορολογικό «πακέτο», με την ελληνική πλευρά να αισιοδοξεί για τελική συμφωνία επί των ανοικτών αυτών θεμάτων έως τις 25 του Μαρτίου.

Μείζον θέμα και αυτό της δημιουργίας του νέου Ταμείου Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας που συζητείται από το μεσημέρι, και αποτελεί προαπαιτούμενο για την αξιολόγηση απ' όταν είχε αρχικά συμφωνηθεί από το περασμένο καλοκαίρι. Από το πρωί πάντως, ως πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης των διαπραγματεύσεων έχει τεθεί η συζήτηση για τις αλλαγές στην αγορά Ενέργειας.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.