Κρίστιαν Ζέβινγκ: Η οικονομική ευρωστία της Deutsche Bank είναι πέραν αμφιβολίας

Κρίστιαν Ζέβινγκ: Η οικονομική ευρωστία της Deutsche Bank είναι πέραν αμφιβολίας

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Κρίστιαν Ζέβινγκ, επεδίωξε σήμερα να καθησυχάσει το προσωπικό της ότι η τράπεζα είναι οικονομικά υγιής, μετά από μία υποβάθμιση του αξιόχρεου της και την πτώση της τιμής της μετοχής της, ως αποτέλεσμα δημοσιεύματος που ανέφερε ότι οι εποπτικές Αρχές των ΗΠΑ θεωρούσαν πέρυσι «προβληματική» την τράπεζα.
Τo δημοσίευμα της Wall Street Journal ακολουθήθηκε από την υποβάθμιση του αξιόχρεου της από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's στη βαθμίδα ΒΒΒ+ από Α-.

Ο οίκος αμφισβήτησε τη δυνατότητα του νέου διευθύνοντος συμβούλου να υλοποιήσει μία στρατηγική για την επιστροφή της τράπεζας στην κερδοφορία.
«Σε επίπεδο ομίλου, η οικονομική ευρωστία μας είναι πέραν αμφιβολίας», δήλωσε ο Ζέβινγκ σε επιστολή του προς το προσωπικό, παραδεχόμενος με ειλικρίνεια ότι η ροή των ειδήσεων σχετικά με την τράπεζα «δεν είναι καλή».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.