Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του προστίμου για την αδήλωτη εργασία

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του προστίμου για την αδήλωτη εργασία

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας "Aσφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις - Αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας - Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων - Επιτροπεία ασυνόδευτων ανηλίκων και άλλες διατάξεις."
Πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου απαλείφθηκε η ρύθμιση του άρθρου 6 παρ 3 η οποία προέβλεπε ότι εάν ο αδήλωτος εργαζόμενος δεν επιθυμεί ο ίδιος να προσληφθεί, ο εργοδότης μπορεί να έχει την έκπτωση του προστίμου, εφόσον προσλάβει έναν άλλο εργαζόμενο.Δείτε στο video την υπουργό Εργασίας να εξηγεί το λόγο που απαλείφθηκε η διάταξη αυτή και επίσης να περιγράφει αναλυτικά τις νέες διατάξεις που αφορούν στο πρόστιμο της αδήλωτης εργασίας, την ευθύνη των εργολάβων και την πρακτική άσκηση.
Πηγή: Taxheaven

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.