Φορολογούμενοι αμφισβητούν τον ΕΝΦΙΑ

Φορολογούμενοι αμφισβητούν τον ΕΝΦΙΑ

Μάχη χαρακωμάτων κάνουν πολλοί φορολογούμενοι με τη φορολογική διοίκηση στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν ή έστω να καθυστερήσουν την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ.
Όπως προκύπτει από την ανάλυση των σχετικών στοιχείων που δημοσιεύει σήμερα το site Capital.gr, σωρεία φορολογούμενων υποβάλλουν ενδικοφανείς προσφυγές στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών αμφισβητώντας ουσιαστικά τη νομιμότητα του φόρου πριν προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών η πλειονότητα αυτών που προσφεύγουν εναντίον του φόρου είναι φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα σημαντικής αντικειμενικής αξίας για τα οποία καλούνται να καταβάλλουν πολύ υψηλά ποσά ετήσιου ΕΝΦΙΑ.
Πρόκειται κυρίως για φορολογούμενους που έχουν ακίνητα στις θεωρούμενες "ακριβές" περιοχές, όπως το Παλαιό Ψυχικό, η Εκάλη και η Βουλιαγμένη. Στις προσφυγές που υποβάλλουν αμφισβητούν την αξία βάση της οποίας υπολογίζεται ο κύριος και κυρίως ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ.
Μάλιστα, θεωρούν ότι παρά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών που έγινε στα μέσα του τρέχοντος έτος ήταν παράνομο το γεγονός ότι στις περιοχές με τιμή ζώνης άνω των 5.000 ευρώ δεν έγινε μείωση.
Υποστηρίζουν ότι ειδικά σε αυτές τις περιοχές έχουν καταρρεύσει οι εμπορικές αξίες λόγω της γενικότερης κρίσης στην οικονομία και της υπερφορολόγησης και ότι καλούνται να πληρώσουν φόρο ακινήτων για περιουσία την οποία δεν έχουν. Να σημειωθεί ότι με την υποβολή της προσφυγής βεβαιώνεται το 50% του φόρου

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.