Έρχονται 120 Νέα ΚΕΠ Για Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά Και Επιχειρήσεις (Video)

Έρχονται 120 Νέα ΚΕΠ Για Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά Και Επιχειρήσεις (Video)

Τον δικό τους οικονομικό σύμβουλο θα αποκτήσουν από τον Φεβρουάριο υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής, 120 Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών πρόκειται να δημιουργηθούν σταδιακά, σε 50 πόλεις, 25 νησιά και 45 μεγάλους δήμους της χώρας. Τα λεγόμενα «ΚΕΠ για δανειολήπτες» θα ανοίξουν πριν από τη δημιουργία των 30 Κέντρων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών, που θεσπίστηκε με νόμο το Μάιο του 2016.

Οι σύμβουλοι των Γραφείων θα αναλάβουν την εξυπηρέτηση των δανειοληπτών για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων. Συγκεκριμένα, οι πολίτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τον Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών, για το νόμο Κατσέλη, για θέματα σχετικά με τους πλειστηριασμούς και τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των οφειλών. Επιπλέον, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμβουλευτούν τα Γραφεία Ενημέρωσης για την κατάρτιση του οικογενειακού τους προϋπολογισμού, έτσι ώστε να υπολογίζονται οι δόσεις των δανείων που τους συμφέρουν, πριν προχωρήσουν σε διακανονισμό με την τράπεζα. Για ζητήματα αναφορικά με δανειακές συμβάσεις, πιστωτικές κάρτες, ακόμη και για την κατανόηση των όρων ενός δανείου, οι οφειλέτες θα μπορούν επίσης να προσφύγουν σε ένα από τα 120 «νέα ΚΕΠ».

Το πρώτο πιλοτικό Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στον Φεβρουάριο, στις εγκαταστάσεις της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, στον Ρέντη. Σε δεύτερη φάση, θα ανοίξουν δύο ακόμα Γραφεία σε Αθήνα και Πειραιά. Την άνοιξη θα ακολουθήσουν 12 γραφεία στις πρωτεύουσες των Περιφερειών, ενώ μέχρι τον Ιούλιο θα έχουν συσταθεί γραφεία σε μεγάλες πόλεις της περιφέρειας και στους μεγαλύτερους δήμους Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Τα γραφεία θα συστεγάζονται με δημόσιες υπηρεσίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ για τη στελέχωσή τους θα αξιοποιηθούν οι υπάρχοντες δημόσιοι υπάλληλοι που θα επιμορφωθούν από τη Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.