Ποιοι θα πληρώσουν τέλος επιτηδεύματος και εισφορά αλληλεγγύης (Video)

Ποιοι θα πληρώσουν τέλος επιτηδεύματος και εισφορά αλληλεγγύης (Video)

Tο τέλος επιτηδεύματος θα συνεχίσουν να καταβάλλουν ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι με μπλοκάκια, όπως διευκρίνισε η φοροτεχνικός Σάντρα Γεράγγελου στην εκπομπή «Υπάρχει Λύση». Ο φόρος κυμαίνεται στο ποσό των 650 ευρώ, ενώ υπολογίζονται ξεχωριστά τα υποκαταστήματα μίας εταιρείας και υφίστανται εκπτώσεις ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκονται.

Η Σάντρα Γεράγγελου ανέφερε τις κατηγορίες των επαγγελματιών που απαλλάσσονται από την επιβολή του φόρου επιτηδεύματος. Εξαιρούνται για πέντε χρόνια όσοι ασκούν για πρώτη φορά επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ η απαλλαγή ισχύει και σε όσους απομένουν τρία χρόνια για τη συνταξιοδότησή τους αλλά και για επιτηδευματίες με 80% αναπηρία.

Η φοροτεχνικός μίλησε ακόμα και για την εισφορά αλληλεγγύης η οποία φέτος θα είναι αυξημένη για πολίτες με εισόδημα μεγαλύτερο από 12.000 ευρώ, παρά την προοδευτική κλίμακα που ισχύει για τις δηλώσεις του 2016.

Στο εισόδημα των 12.000 ευρώ θα περιλαμβάνονται ακόμα και επιδόματα και τεκμήρια διαβίωσης, ενώ οι συντελεστές της εισφοράς θα κυμανθούν από 2,2 έως 10%. 

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.