Πότε θα πρέπει να δηλωθούν οι αλλαγές στα μισθωτήρια (Video)

Πότε θα πρέπει να δηλωθούν οι αλλαγές στα μισθωτήρια (Video)

Στα ερωτήματα χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων απάντησε μέσα από την εκπομπή «Υπάρχει Λύση» ο Θρασύβουλος Μίαρης. Ο φοροτεχνικός ξεκαθάρισε πως οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συνεχίσουν να συντάσσουν χειρόγραφα τα μισθωτήρια συμβόλαια, καθώς το μόνο που έχει αλλάξει είναι η διαδικασία κατάθεσης των μισθωτηρίων που γίνεται πλέον ηλεκτρονικά. «Τώρα, θα πρέπει να εντάξουμε το μισθωτήριο στο σύστημα του taxisnet, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς μας και αναγράφοντας τις παρατηρήσεις μας, την ακριβή τοποθεσία και το τίμημα το οποίο θα λάβουμε ως ιδιοκτήτες», λέει ο Θρασύβουλος Μίαρης.

Στην περίπτωση που γίνει τροποποίηση του μισθωτηρίου και αλλάξει το ποσό της ενοικίασης, είναι απαραίτητο να συνταχθεί ξανά συμφωνητικό μεταξύ του ιδιοκτήτη και του ενοικιαστή και οι αλλαγές να δηλωθούν στο taxisnet, όπως εξηγεί ο Θρασύβουλος Μίαρης.

Σύνηθες είναι πλέον το φαινόμενο, να φορολογούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων για ενοίκια που δεν έχουν εισπράξει. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να δηλωθούν ηλεκτρονικά τα ανείσπρακτα ενοίκια, προκειμένου να μην φορολογηθούν επ’ αυτών οι ιδιοκτήτες.

Ο Θρασύβουλος Μίαρης τόνισε πως απαιτείται επίσης η κατάθεση ενεργειακού πιστοποιητικού για όλα τα ακίνητα, διαφορετικά επιβάλλεται πρόστιμο στον ιδιοκτήτη.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.