Μειώσεις στις συντάξεις όσων έχουν αγροτική δραστηριότητα (Video)

Μειώσεις στις συντάξεις όσων έχουν αγροτική δραστηριότητα (Video)

Βόμβα στις τάξεις των συνταξιούχων αγροτών βάζει το πέναλτυ μείωσης της σύνταξης έως 60% στις συντάξεις όσων ασκούν αγροτική δραστηριότητα. Η εργατολόγος Ασπασία Παπαθανασοπούλου εξήγησε στην εκπομπή «Υπάρχει Λύση» ότι η περικοπή της σύνταξης εξαρτάται από το ύψος των εισοδημάτων που έχει ο συνταξιούχος από τη δραστηριότητα. Με άλλα λόγια όσων τα εισοδήματα δεν ξεπερνούν τα 4.000 ευρώ περίπου θα γλιτώσουν το ψαλίδι στη σύνταξη. Το ποσό αυτό συμπεριλαμβάνει και τις επιδοτήσεις τις οποίες τυχαίνει να λαμβάνει ο συνταξιούχος.

Η περικοπή της σύνταξης αφορά συνταξιούχους που έχουν μεν έσοδα από κάποιες καλλιέργειες αλλά είναι και ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ. Όπως ανέφερε η Ασπασία Παπαθανασοπούλου, πρώτα πρέπει να ξεκαθαριστεί ποιοι θεωρούνται ασφαλιστέοι στον ΕΦΚΑ, ώστε να υποστούν και μείωση στη σύνταξη.

Μειώσεις στις αποδοχές τους υπάρχει πιθανότητα να δουν και συνταξιούχοι που απασχολούνται ως μέλη διοικητικών συμβουλίων. Ο συνταξιούχος θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην καταβολή ολόκληρης της σύνταξης και στην απασχόλησή του ως μέλος δσ.

Οι συνταξιούχοι που έχουν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα θα πρέπει να περιμένουν την έκδοση της εγκυκλίου από το υπουργείο Εργασίας.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.