Οι ασφαλιστικές και φορολογικές επιβαρύνσεις των εταιρειών (Video)

Οι ασφαλιστικές και φορολογικές επιβαρύνσεις των εταιρειών (Video)

Τις λύσεις στον εταιρικό κόσμο για τις δυνατότερες μικρές φορολογικές και ασφαλιστικές επιχειρήσεις επιχείρησε να δώσει ο Χρήστος Κρίγκας στην εκπομπή «Υπάρχει Λύση». Ο ίδιος διευκρίνισε πως ο φορολογικός συντελεστής των ατομικών επιχειρήσεων κυμαίνεται από 22 έως 45%, ανάλογα με το εισόδημα του επιχειρηματία. Οι υπόλοιπες Ομόρρυθμες και Ετερόρυθμες Εταιρείες και οι κεφαλαιουχικές ΕΠΕ, Ανώνυμες και ΙΚΕ φορολογούνται με σταθερό συντελεστή 29%.

Στους φόρους των επιχειρήσεων προστίθεται επίσης η εισφορά αλληλεγγύης που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 9% επί του εισοδήματος του επιχειρηματία. Οι συνολικές φορολογικές επιβαρύνσεις, μαζί με την προσαύξηση του μερίσματος, είναι αρκετά αυξημένες σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως τόνισε ο Χρήστος Κρίγκας.

Όσον αφορά τώρα τις ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων, ο μέσος όρος επιβάρυνσης είναι περίπου 27%. Σύμφωνα με το Χρήστο Κρίγκα, υπάρχει πλαφόν στο ποσοστό των εισφορών των προσωπικών εταιρειών, δηλαδή Ομόρρυθμων και Ετερόρρυθμων, με μεγάλο τζίρο, που φτάνει το 29%. Επομένως, συμφέρει το φορολογούμενο να κρατήσει μία ατομική επιχείρηση στη μορφή της, αν έχει κέρδη μέχρι 30.000 ευρώ.

Ο Χρήστος Κρίγκας εφιστά την προσοχή στον εταιρικό κόσμο, σε σχέση με τις παροχές σε είδος στα μέλη των εταιρειών. Ο ίδιος τόνισε ότι οι παροχές αυτές έχουν ασφαλιστικές εισφορές αν συμπεριληφθούν στη φορολογική δήλωση. 

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.