ΚΟΡΡΕΣ: Ανοδική πορεία των πωλήσεων το Α' εξάμηνο του 2017

ΚΟΡΡΕΣ: Ανοδική πορεία των πωλήσεων το Α' εξάμηνο του 2017

Κατά 1% αυξήθηκαν οι πωλήσεις του ομίλου Κορρές στην Ελλάδα, αποτυπώνοντας τα θετικά αποτελέσματα των επιτυχημένων λανσαρισμάτων σε στρατηγικές κατηγορίες, όπως είναι τα προϊόντα περιποίησης προσώπου και αντηλιακής προστασίας.

Αυξητική τάση κατέγραψε ο όμιλος και στις αγορές του εξωτερικού. Συγκεκριμένα πέτυχε υψηλό διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης +32% στις αγορές προτεραιότητας της Ευρώπης δηλαδή σε Γερμανία, Νορβηγία, Αγγλία και Γαλλία. Σημαντική αύξηση πωλήσεων παρουσίασαν και τα βασικά κανάλια διανομής στην Αμερική όπως το δίκτυο SEPHORA, τα SEPHORA in JCPenney και το ηλεκτρονικό κατάστημα korresusa.com.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 30,1εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2017 από 31,0εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016, αποτέλεσμα κυρίως της μεταβατικής περιόδου στο τηλεοπτικό κανάλι HSN στην αγορά της Αμερικής.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων το πρώτο εξάμηνο του 2017 ανήλθαν στα 5,4εκατ. ευρώ από 5,8εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016, επηρεασμένα από τις αλλαγές στην Αμερική.

Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα 1,2 εκατ. ευρώ την εν λόγω περίοδο του 2017 από 2,2 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Οι λειτουργικές ταμειακές ροές αυξήθηκαν στα 3,4εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2017 από 3,2εκατ.ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Στην ελληνική αγορά σημαντική στην ανάπτυξη του ομίλου ήταν η συμβολή των κατηγοριών περιποίησης προσώπου και αντηλιακής προστασίας

Στο Πρόσωπο, στην υποκατηγορία της αντιγήρανσης ο Όμιλος ΚΟΡΡΕΣ κατέγραψε διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης. Πρωταγωνιστές στη συγκεκριμένη αύξηση υπήρξαν οι πρωτοποριακές συλλογές Μαύρη Πεύκη και Καστανιά Αρκαδική οι οποίες ενισχύθηκαν με νέα καινοτόμα προϊόντα, καθώς και το premium προϊόν Χρυσός Κρόκος.

Στην Αντηλιακή προστασία, σημαντική απόδοση είχε η σειρά νέας γενιάς αντηλιακών προσώπου Κόκκινο Σταφύλι, η οποία, το 2017 ενισχύθηκε με την αντίστοιχη σειρά προηγμένης αντηλιακής προστασίας σώματος.

Σε διεθνές επίπεδο, Ευρώπη και Αμερική, ο Όμιλος πέτυχε περαιτέρω ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας της μάρκας μέσα από το προώθηση νέων προϊόντων, τη δυναμική υποστήριξη των υφιστάμενων σημείων με προωθητικές ενέργειες, αλλά και το άνοιγμα νέων σημείων πώλησης. 

Τη θετική πορεία της διανομής των προϊόντων στην αγορά της Βραζιλίας μέσω του δικτύου της AVON συνέχισε ο όμιλος και στη Λατινική Αμερική.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.