Κερδίζουν έδαφος τα ελληνικά προϊόντα τύπου "cola" στην εγχώρια αγορά

Κερδίζουν έδαφος τα ελληνικά προϊόντα τύπου "cola" στην εγχώρια αγορά

Όλο και μεγαλύτερο έδαφος στην εγχώρια αγορά κερδίζουν τα ελληνικά προϊόντα τύπου cola. Παρόλο που η ζυγαριά συνεχίζει να γέρνει προς τα προϊόντα των πολυεθνικών εταιρειών, ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι το μερίδιο που καταλαμβάνουν οι ελληνικές εταιρείες στα αναψυκτικά τύπου cola αγγίζει το 10% σήμερα, ποσοστό αυξημένο κατά 34,1% σε σχέση με πέρσι.

Η άνοδος αυτή οφείλεται στη στροφή των καταναλωτών προς τα ελληνικά προϊόντα και στην ολοένα και αυξανόμενη προτίμησή τους προς τα πιο υγιεινά διατροφικά πρότυπα. Η βασική διαφοροποίηση της εγχώριας αγοράς αναψυκτικών από την πολυεθνική βρίσκεται στην πολιτική προώθησης προϊόντων από φυσικές πηγές, όπως είναι η stevia. Το ρεπορτάζ είναι της Εύης Χρήστου.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.