Νέες μειώσεις στις συντάξεις το 2017

Νέες μειώσεις στις συντάξεις το 2017

Στις μειώσεις που θα υποστούν οι συντάξεις το 2017 αναφέρθηκε ο εργατολόγος Γιώργος Ρωμανιάς στην εκπομπή «Υπάρχει Λύση».

Τα δεδομένα στον επανυπολογισμό των συντάξεων αλλάζουν. Οι τελευταίες εγκύκλιοι σύμφωνα με τον κ. Ρωμανιά καταργούν τις προσωπικές διαφορές τόσο σε κύριες όσο και επικουρικές συντάξεις.

Άλλο ένα ζήτημα που αφορά τους συνταξιούχους είναι η καταβολή εισφορών σε περίπτωση άλλου εισοδήματος. Δηλαδή αν ένας συνταξιούχος έχει και εισόδημα παραδείγματος χάρη από αγροτική εργασία πλέον θα καταβάλει εισφορά.

Για να μπορέσει ωστόσο κάποιος να απαλλαγεί από την συγκεκριμένη επιβάρυνση θα μπορούσε να μεταβιβάσει το συγκεκριμένο εισόδημα σε άτομο που δεν έχει σύνταξη.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι ισχύει για τις προσωπικές διαφορές και τι στην περίπτωση που ένας συνταξιούχος εμφανίζει εισοδήματα από άλλη εργασία.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.