Όσπρια: Τα ράφια... μιλούν Ελληνικά;

Όσπρια: Τα ράφια... μιλούν Ελληνικά;

Μπορεί τα όσπρια να είναι παραδοσιακή καλλιέργεια της ελληνικής γεωργίας και η χώρα μας να διαθέτει εδαφοκλιματικές συνθήκες ικανές για παραγωγή οσπρίων εξαιρετικής ποιότητας, αλλά όπως φαίνεται τα ράφια των σούπερ μάρκετ... δεν μιλούν και τόσο ελληνικά.

Φακές από τον Καναδά, ρεβίθια από το Μεξικό και φασόλια από την Κίνα, είναι αυτά που βρίσκει ο Έλληνας καταναλωτής στα ράφια. Η ελληνική αγορά κατακλύζεται από εισαγόμενα όσπρια.

Το 2016 η χώρα μας πραγματοποίησε εισαγωγές 14.449.876 κιλών οσπρίων από τον Καναδά, 3.050.814 κιλών από την Κίνα, 2.320.850 κιλών από το Μεξικό, 2,084.771 κιλών από τις ΗΠΑ, 1.419.895 κιλών από την Τουρκία και 1,407.800 κιλών από την Μαδαγασκάρη.

Δείτε όλες τις λεπτομέριες στο ρεπορτάζ του Νικήτα Κορωνάκη

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.