Υπό ασφυκτική πίεση η διαχείριση της επόμενης ημέρας για το Μαξίμου

Υπό ασφυκτική πίεση η διαχείριση της επόμενης ημέρας για το Μαξίμου

Οι παραιτήσεις και οι αποπομπές ήρθαν και παρήλθαν, χωρίς, ωστόσο, να αποτελέσουν μέσο για τον κατευνασμό της λαϊκής κατακραυγής όσον αφορά σε λάθη και παραλείψεις στη φονική πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής. Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι σαφές πλέον ότι διέρχεται σε χωροχρόνο διαχείρισης της επόμενης ημέρας, με τη συζήτηση, πάντως, για το μέγιστο ζήτημα των ευθυνών να μη έχει ακόμα αποκτήσει σάρκα και οστά

Ρεπορτάζ από το capital.gr

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναλαμβάνει πλέον προσωπικά να διαχειριστεί μία εξαιρετικά δύσκολη ατζέντα (την πλέον δύσκολη στη διάρκεια της σχεδόν τετραετούς διακυβέρνησής του) με τις πρωτοβουλίες να στοχεύουν εμφανώς στην αναζήτηση πολιτικής και επικοινωνιακής ανάσας για το Μέγαρο Μαξίμου, όσο οι ημερομηνίες-ορόσημο για τα καίρια αφηγήματα του κυβερνητικού στρατοπέδου πλησιάζουν.

Η χθεσινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λαύριο αποτέλεσε ακόμα μία κίνηση Τσίπρα προς την κατεύθυνση αναδόμησης του καταρακωμένου προφίλ της συγκυβέρνησης. Οι ατάκες-αποτύπωμα της λογικής των μαξιμινών περί της ανάληψης της "πολιτικής ευθύνης" επανατοποθετήθηκαν στο σκηνικό, οι περιβόητες 20 πρωτοβουλίες για την αυθαίρετη δόμηση εμφανίστηκαν κατόπιν εορτής, ενώ ο πρωθυπουργός επιχειρεί να μεταθέσει βάρος της ευθύνης στις προηγούμενες κυβερνήσεις, παρά το γεγονός ότι ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες δε βρέθηκαν… χθες στο τιμόνι της χώρας.

"Θα περίμενα έστω και μία μικρή δόση αυτοκριτικής από όσους αυτόν τον τόπο τον κυβέρνησαν όχι για δύο και τρία και πέντε χρόνια, για τέσσερις και πλέον δεκαετίες, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Από όσους δημιούργησαν και εξέθρεψαν αυτές τις παθογένειες. Μία μικρή δόση αυτοκριτικής", ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Ωστόσο, τοποθετήσεις τύπου "ανέλαβα, από την πρώτη στιγμή, ακόμη και ευθύνες που ενδεχομένως να μην μου αναλογούν" μετατρέπονται, αν μη τι άλλο (πέραν πολλών άλλων δηλώσεων) σε… κόκκινο πανί για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που συνεχίζουν να κρατούν στο πρώτο πλάνο των ευθυνών τον πρωθυπουργό.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.