Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών: Πάνω από 20.000 επιχειρήσεις έκλεισαν το 2016

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών: Πάνω από 20.000 επιχειρήσεις έκλεισαν το 2016

Με μελανά χρώματα περιέγραψε το παρόν και το μέλλον των εμπορικών καταστημάτων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας κ. Νίκος Κουγιουμτζής σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή SBC LIFE με την Ηρώ Ράντου και τον Βασίλη Τσεκούρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο, για το 2016 έκλεισαν 5.000 επιχειρήσεις περισσότερες από όσες ξεκίνησαν την δραστηριότητα τους. Ο κ. Κουγιουμτζής, όμως, επικαλούμενος στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου, ανέφερε τα εξής εντυπωσιακά στοιχεία:

• Πάνω από 20.000 επιχειρήσεις έκλεισαν το 2016
• Σχεδόν 50.000 άνθρωποι έχασαν την δουλειά τους.
• Από την αρχή της κρίσης έχουν κλείσει πάνω απο 250.000 επιχειρήσεις.
• Το εσωτερικό χρέος της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των χρεών μεταξύ ιδιωτών και τα κόκκινα δάνεια προσεγγίζει αυτή τη στιγμή τα 320 δισεκατομμύρια ευρώ.
• Μόνο το εσωτερικό ιδιωτικό χρέος αγγίζει τα 220 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, ο κ. Κουγιουμτζής ανέφερε πως η πτώση του τζίρου των εμπορικών καταστημάτων για το 2016 φτάνει έως και το 15%.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.