Γιάννης Μάζης: «Δεν Πρέπει Να Φοβόμαστε Τον Τουρκικό Στρατό Και Τους Τούρκους, Είναι Αποδυναμωμένοι» (Video)

Γιάννης Μάζης: «Δεν Πρέπει Να Φοβόμαστε Τον Τουρκικό Στρατό Και Τους Τούρκους, Είναι Αποδυναμωμένοι» (Video)

Την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο ανέλυσε και σχολίασε στο studio του SBC και στην εκπομπή SBC Life ο καθηγητής Γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μάζης ανέλυσε τους λόγους και τα αίτια της στρατηγικής έντασης που ακολουθεί η Τουρκία στις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα, τονίζοντας πως «Ο Ερντογάν προσπαθεί να εξωτερικεύσει την εσωτερική κρίση στη χώρα του προκειμένου να παρουσιάσει ένα επίτευγμα», ενώ τόνισε πως ο Τούρκος πρόεδρος, παρά το γεγονός ότι προαλείφεται για Σουλτάνος, ανεβάζει την ένταση απέναντι στην Ευρώπη ως μόνη εναλλακτική λύση για την αποφυγή της κατάρρευσής του».

Μάλιστα, ο καθηγητής τόνισε πως« η Τουρκία τη δεδομένη στιγμή, παρά τις προσπάθείες της για την διπλωματική προσέγγιση της Ρωσίας ανήκει ξεκάθαρα στην αμερικανική σφαίρα επιρροής, κάτι που γνωρίζουν καλά και οι ίδιοι οι Ρώσοι», γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο δεν αφήνει πολλά περιθώρια ελιγμών στον κ. Εντογάν.

Ο κ. Μάζης εξέφρασε την άποψη πως το τουρκικό στράτευμα είναι αποδυναμωμένο και πως τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο ελληνικός στρατός είναι πιο έτοιμος και συνεκτικός παρά ποτέ να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε τουρκική προκλητικότητα, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει με θετικό τρόπο την ψύχραιμη αντίδραση της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας απέναντι στις προκλήσεις των γειτόνων.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.